Pacienti

Ce trebuie sa stie pacientul ?

In primul rand pacientul trebuie sa stie ca se afla in deplina siguranta pe toata durata achiziteti imaginii radiologice, in centrele DigiRx respectandu-se principiul ALARA (As Low As Reasonably Achievable) de achizitie a imaginilor radiologice (minim  de radiatie, minim de expunere, maxim de protectie).
Pacientul trebuie sa stie ca aparatura folosita este ultramoderna, avand cea mai noua tehnologie posibila la ora actuala in lume.  (colaborarea permanenta cu producatori finlandezi, renumiti pe plan mondial pentru cercetarea si dezvlotarea de noi tehnologii in domeniul radiologiei medicale )
Pacientul, de la prezentarea in Centrele noastre si pana la parasirea acestora este indrumat, sfatuit si consiliat de catre un asistent special pregatit, pe toata durata sederii acestuia.
Pacientul trebuie sa stie ca trebuie sa respecte si sa urmeze intocmai indicatiile operatorului radiolog in decursul manevrelor de achizitie a imaginilor radiologice ( de ex. sa stea nemiscat pentru a nu influenta negativ imaginea radiologica si astfel a trebui sa se repete procedura de captare a imaginii)
Pacientul trebuie sa precizeze daca are probleme speciale de sanatate sau daca, in cazul femeilor, sunt sau nu insarcinate.
Pacientul trebuie sa stie ca timpul mediu petrecut in Centrele noastre este de circa 7-10  minute (prezentare, executie radiografie, printare, inmanare radiografie)
Pacientul trebuie sa stie ca radiografiile dentare sunt inmanate pe loc (sau transmise prin e-mail), iar tomografiile 3d necesita un timp de procesare de circa 24-48 h.