In centrele noastre se pot realiza toate tipurile de radiografii dentare si tomografii 3d,  folosind tehnologia digitala de achizitie a imaginilor.

Tehnologia digitala permite folosirea unui senzor special pentru captarea imaginii, ceea ce confera rapiditate , calitate superioara si o doza de radiatii de pana la 80% mai mica decat radiografia conventionala.

Practic, in locul  clasicul film radiologic, folosim un sezor foarte performant ce capteaza semnalul produs de aparatul radiologic si il transforma in imagine digitala .

Astfel, radiografiile dentare  sau tomografiile 3D pot  fi vizualizate imediat pe  computer, transmise  pe e-mail, inscriptionate pe un Cd sau pot fi printate pe film radiologic, cu ajutorul unei imprimante laser de ultima generatie, rezultatele fiind inmanate pe loc.

Tomografia dentara –  pentru a veni in sprijinul medicilor impalantologi si ortodonti sau cei din domeniul ORL, in parteneriat cu unul dintre cei mai mari producatori finalandezi de aparatura tomografica volumetrica (CBCT- Cone beam computed tomography, cea mai performanta tehnologie la ora actuala pe plan mondial ) folosim tehnologia digitala 3D pentru a oferi imagini tridimensionale si de a evidentia cu precizie diversele formatiuni anatomice.

Folosind masuratori precise, punem in evidenta particularitatile anatomice , astfel conferind un spor de siguranta actului medical.

Reconstructiile 3D obtinute cu ajutorul tomografului confera imagini spectaculoase, ce permit vizualizarea in interiorul structurilor oasoase, de jur imprejurul acestora prin rotatie 360 de grade, astfel evidentiindu-se in totalitate si in amanunt zonele investigate dorite.

Tehnologia moderna  combina obtinerea de imagini spectaculoase 360 de grade  in reconstructii sau simulari, cu o doza de radiatii minim posibila, aparatura moderna fiind testata si conceputa sa emita doze de radiatii cu mult sub limitele internationale admise in domeniu.

Practic, aparatura pe care o folosim permite obtinerea celor mai fidele si precise imagini, folosind cantitatea cea mai scazut posibila de radiatii. (prinipiul ALARA- As Low As Reasonable Achivable).

Se pot realiza in centrul nostru toate tipurile de tomografii 3 D:

–         totale maxilare si/sau  mandibulare

–         partiale maxilare si/sau mandibulare

–         tomografie ATM

Imagine tomografie simulare canal mandibular:

Simulare implant dentar:

Radiografii dentare digitale retroalveolare  ( cunoscuta popular sub numele de  “radiografie mica” ) se realizeaza in centrele noastre rapid, rezultatul fiind oferit pe film radiologic (sau Cd) ori transmis pe e-mail .

Radiografie panoramica digitala- ortopantomograma  (cunoscuta popular sub denumirea de “radiografie mare” ) perimite radiografierea de ansamblu a intregii cavitati bucale. Aceasta se realizeaza in centrele noastre rapid , rezultatul fiind oferit pe film radiologic (sau Cd) ori transmis pe e-mail .

Radiografie bite wing – pune in evidenta coroanele dintilor antagonisti.

Status radiologic bimaxilar – permite radiografierea fiecarei zone in parte, a intregii cavitati bucale.

Radiografia Articulatiei Temporo Mandibulare (ATM) – perimite evidentierea intregii zone a articulatiei temporo-mandibulare.

Radiografierea Sinusurilor Maxilare – permite evidentierea clara a sinusurilor maxilare si evidentierea eventualelor probleme gasite la acest nivel.

Teleradiografie laterala – utila in evaluarea ortodontica, pentru persoanle ce doresc sa urmeze un tratament ortodontic prin aparate dentare.

Teleradiografie postero-anterioara – utila in evaluarea ortodontica, pentru persoanle ce doresc sa urmeze un tratament ortodontic prin aparate dentare.

Analiza computerizata – utila in masurarea diverselor puncte anatomice necesare in evaluarea planului de tratament ortodontic.